Introduserer Preverbal Logopedi - En Ny Tilnærming til Spisevansker hos Små Barn

 


Hei kjære lesere,


I dag ønsker jeg å introdusere dere for et begrep som kanskje er nytt for mange i Norge, men som har vist seg å være til stor hjelp for små barn med spisevansker i andre deler av verden - Preverbal Logopedi.


Hva er Preverbal Logopedi?


Preverbal Logopedi er en tilnærming til behandling av spise-, drikke- og/eller svelgevansker hos små barn. Begrepet stammer fra Nederland, hvor det har blitt en anerkjent praksis for å støtte barn som opplever utfordringer knyttet til å drikke fra pupp eller tåteflaske, spise fra skje, drikke fra koppen eller lære å tygge. Dette kan være spesielt relevant for barn som er for tidlig født og trenger hjelp til å utvikle spiseferdigheter etter sondeernæring, samt barn med diagnoser som cerebral parese (CP), Down syndrom eller sjeldne diagnoser med endret muskeltonus og/eller forsinket utvikling.


Hvorfor er Preverbal Logopedi viktig?


Preverbal Logopedi tar sikte på å gi tidlig intervensjon for å hjelpe barn med spisevansker, slik at de kan utvikle sunne spisevaner og oppnå optimal ernæring. Dette kan være spesielt avgjørende for barn som er sårbare på grunn av for tidlig fødsel eller underliggende medisinske tilstander. Ved å introdusere spesifikke metoder og teknikker tilpasset barnets individuelle behov, kan Preverbal Logopedi bidra til å forbedre munnmotoriske ferdigheter og fremme en positiv spiseutvikling.


Introduksjon til "Preverbal Logopedi - Spisevansker" på Facebook


I lys av dette har jeg opprettet en Facebook-gruppe med navnet "Preverbal Logopedi - Spisevansker." Formålet med denne gruppen er å skape en plattform for foreldre som har barn med spisevansker, der vi kan dele kunnskap, erfaringer og støtte hverandre i reisen mot bedre spiseferdigheter for våre små. Dette inkluderer foreldre til barn som trenger hjelp til å begynne å spise etter sondeernæring, så vel som de med ulike diagnoser som påvirker spiseutviklingen.


Bli med oss på Facebook!


Hvis du er en forelder som står overfor utfordringer knyttet til barnets spiseutvikling, enten det er på grunn av for tidlig fødsel eller en medisinsk diagnose, er du hjertelig velkommen til å bli med i vår Facebook-gruppe "Preverbal Logopedi - Spisevansker." Sammen kan vi dele ressurser, tips og støtte hverandre på veien mot bedre spiseferdigheter for våre kjære barn.


La oss sammen bidra til å introdusere og spre kunnskap om Preverbal Logopedi i Norge, og gi våre barn den støtten de fortjener for en sunn og positiv utvikling!


Med vennlig hilsen,

Logoped Irene van Slooten, MNLL

Kommentarer

Populære innlegg