Boktips: "Hvordan snakke så barn vil lytte og lytte så barn vil snakke"


Er du på utkikk etter en bok som ikke bare gir deg verdifulle innsikter i kommunikasjon med barn, men også kommer anbefalt av foreldre og fagpersoner verden over? Da er "Hvordan snakke så barn vil lytte og lytte så barn vil snakke" av Adele Faber og Elaine Mazlish det ideelle valget. Denne bestselgeren har blitt en klassiker innen foreldreveiledning og kommunikasjon, og den fortjener sin plass i bokhyllen til alle som jobber med barn, inkludert logopeder.


Hva Gjør Boken Unik?


For det første, Faber og Mazlish tar et praktisk og jordnært perspektiv som gjør boken lett tilgjengelig for alle. De kombinerer faglig kunnskap med en dyp forståelse av hverdagslige utfordringer foreldre og fagfolk står overfor. Denne tilnærmingen er spesielt verdifull når vi jobber med barn som utvikler språk og de som opplever utfordringer som for eksempel stamming.


Boken gir konkrete verktøy og strategier for å håndtere negative følelser hos barn, noe som er avgjørende når man jobber med språkutvikling. Evnen til å takle frustrasjon, skuffelse og sinne er grunnleggende for å skape et støttende miljø for barn å utvikle sitt språk.


Logopedisk Perspektiv: Hvorfor Anbefales Det?


1. Uttrykke Sinne Uten Å Såre Barnet: For barn som stammer, er det viktig å gi dem rom til å uttrykke seg uten å føle seg såret eller under press. Boken gir praktiske råd om hvordan man kan håndtere disse situasjonene følsomt.


2. Vekke Barnets Samarbeidsvilje: Å jobbe med barn som utvikler språk krever samarbeid. Bokens tilnærming til å vekke barnets samarbeidsvilje er overførbar til logopediske settinger, der positiv deltakelse er avgjørende.


3. Alternativer Til Straff: Logopeder som arbeider med barn vet viktigheten av å skape et positivt læringsmiljø. Boken utforsker alternativer til straff og fokuserer på å bygge opp under positiv atferd.


4. Løse Konflikter Fredelig: Konflikter kan oppstå hjemme og i logopediske økter. Boken tilbyr effektive metoder for å håndtere konflikter på en fredelig måte, noe som skaper et trygt rom for barnet.


Adele Faber og Elaine Mazlish har satt sammen et mesterverk som går utover tradisjonelle oppdragelsesmetoder. Boken er en verdifull ressurs for alle som ønsker å forstå og støtte barnets språkutvikling på en empatisk og effektiv måte. Anbefales på det sterkeste! 📚🗣️ 


#Logopedi #Språkutvikling #Boktips #Foreldreveiledning #KommunikasjonMedBarn

Kommentarer

Populære innlegg